Hoppa till innehåll

Teater

Britt-Marie var här.

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. ”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Marianne Mörck / Riksteatern

Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. För dramatisering och regi står Eva Dahlman  tidigare känd från bland annat kritikerrosade Vem är rädd för Virginia Woolf? på Helsingborgs Stadsteater.

I rollen som Britt-Marie ser vi Marianne Mörck, sångerska, skådespelare, komedienne, regissör. En stor yrkesmänniska och lika stor personlighet som blivit synonym med Malmö Opera där hon genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen för att nämna några.

Produktion

Dramatisering och regi Eva Dahlman
Textdramaturg Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén
Scenografi och kostym Sven Haraldsson
Ljusdesign Peter Stockhaus
Mask- och perukdesign Ulrika Ritter