Hoppa till innehåll

Musikal

Cabaret

Willkommen, bienvenue, welcome – till Berlin 1930! Stora shownummer, känd musik och en gripande berättelse. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles och hennes gäng välkomnar dig till en av säsongens häftigaste upplevelser.

Musikal i två akter med musik av John Kander. Sångtexter Fred Ebb. Manus Joe Masteroff, baserat på en pjäs av John van Druten och berättelser av Christopher Isherwood. Svensk översättning Rikard Bergqvist.

Den som en gång vågat sig in på Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under Konferencierens vakande öga är nattklubben en fristad där de nöjeslystna lever ut sina drömmar.

Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.

Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan. GöteborgsOperans nya uppsättning är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Stora shownummer och medryckande musik förenas med en politisk berättelse med gripande människoöden, mitt i en färgstark dygnet runt-stad där livet ständigt pågår.

Cabaret hade urpremiär på Broadway i New York 1966 och är en av världens mest spelade musikaler.

https://vimeo.com/458947810

Photo©Lennart Sjoberg

Cabaret

Cabaret_ Foto: Lennart Sjöberg

Cabaret

Cabaret_ Foto: Lennart Sjöberg

Cabaret

Cabaret_ Foto: Lennart Sjöberg

Cabaret

Cabaret_ Foto: Lennart Sjöberg

Cabaret

Cabaret_ Foto: Lennart Sjöberg