Hoppa till innehåll

Kortare Göteborgsvarv

Cityvarvet

Det bästa av Göteborgsvarvet. Starten går på Götaplatsen och följer sedan Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen. Cityvarvet är öppet för alla löpare oavsett ålder.

Upplev folkfesten kring Göteborgsvarvet

Tycker du att Göteborgsvarvets 21,1 kilometer är lite för långt? Har du just kommit igång med löpningen? Springer du hellre riktigt snabbt på kortare banor? Vill du uppleva folkfesten kring Göteborgsvarvet utan att behöva springa en halvmara? Då är Cityvarvet perfekt för dig.

Du startar på Götaplatsen högst upp på Göteborgs paradgata avenyn. Sedan springer du längs den blå linjen på banan som kantas av storpublik som klappar och hejar, musik- och peppstationer och inte minst den mäktiga målgången inne på Slottsskogsvallen. I Cityvarvet får alla vara med oavsett ålder, perfekt för dig som vill springa tillsammans med dina barn.

Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Anmälan.