Hoppa till innehåll

Musik, Konsert, Livemusik

Coldplay på Ullevi

Music Of The Spheres World Tour.

Efter Coldplays sex slutsålda spelningar på Londons Wembley Stadium, meddelade bandet att deras Music Of The Spheres World Tour fortsätter sommaren 2023 med flera stopp i Europa – inklusive fyra spelningar på Ullevi i Göteborg! Senast Coldplay besökte arenan var 2017 och då bjöd de på två färgsprakande konserter som tog alla med storm.

Sedan bandets rekordstora Music Of The Spheres World Tour började i Costa Rica i mars 2022, har mer än fyra miljoner biljetter sålts i Sydamerika, Nordamerika och Europa, vilka har hyllats av såväl kritiker som fans (ett urval från Wembley-recensionerna nedan).

Turnén har också hyllats för sina banbrytande hållbarhetsinitiativ. Detta inkluderar att showen drivs av 100 procent förnybar energi på nästan alla platser, användandet av världens första batterisystem som går att använda på turné (tillverkat av 40 stycken BMW-elbilsbatterier), elcyklar och kinetiska dansgolv som låter fansen hjälpa till att ge energi till showen, solpaneler och vindkraftverk på varje plats, ett löfte om att minska utsläppen från turnén med 50 procent, incitament för att uppmuntra fans att resa hållbart till konserterna samt att ett träd planterats för varje såld biljett. Fullständig information kring detta hittas på sustainability.coldplay.com.