Hoppa till innehåll

Dans

The Listeners

The Listeners är ett egensinnigt verk med stark publikkontakt, en kombination av dans, musik och rytm i sin finaste form där Cullbergs dansare också sjunger.

Cullberg

The Listeners, Alma Söderbergs första stycke för Cullberg som associerad koreograf, hade premiär på Norrlandsoperan i Umeå strax före pandemin och blev en omedelbar framgång hos publik och press. Alma Söderberg står mitt i sin samtid och tillsammans med Cullberg tänjer hon gränserna för danskonsten.

År 2016 tilldelades Alma Söderberg Thalia-priset med motiveringen:

Hon presenterar en helt unik typ av scenkonst som förenar dans, musik och röstprestanda på ett oupphörligt fascinerande och rytmiskt språk.

Samma år tilldelades Alma Söderberg även Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium.

Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen. 2019-2022 arbetar kompaniet exklusivt med tre koreografer, Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. 17 dansare är verksamma i kompaniet och alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Kristine Slettevold är konstnärlig ledare från 1 juli 2022, Stina Dahlström är verksamhetsledare. Cullberg är en del av Riksteatern.

Produktion

Koreograf Alma Söderberg
Musik Dehendrik Lechat Willekens
Kostym Behnaz Aram
Ljus Pol Matthé
Dramaturg Igor Dobricic
Konstnärlig rådgivning Anja Röttgerkamp
Med 9 dansare i Cullberg