Hoppa till innehåll

Konsert

Kuba-Cuba

Tillsammans med Habaneros och kapellmästaren Rolando Lara bjuder Daymé Arocena med oss på en musikalisk resa till Havanna.

Daymé Arocena – Habaneros

Daymé Arocena är en av fanbärarna för en ny generation av kubanska musiker. Hon blandar sömlöst moderna influenser från jazz, soul och klassiskt med den karibiska öns olika rytmer. Habaneros repertoar levererar också ett brett spektrum av olika stilar inom det kubanska musikarvet; rumba, cha-cha-cha, mambo, bolero, afro-kuban jazz.

Daymé är född 1992 och uppvuxen i den kubanska huvudstaden Havanna – en plats där musik är ständigt närvarande. Redan som nioåring blev hon antagen vid en av Kubas mest prestigefyllda musikskolor. Daymé vann det prestigefyllda priset Marti y el Arte 2007 och blev blev som 14 åring frontsångare i storbandet Los Primos. Initiativet Havana Cultura – en plattform för samtida kubansk kreativitet som drivs av Havana Club blev en språngbräda ut i världen för Daymé. Hon har sedan dess delat scen med en mängd artister så som Roy Ayers och den brasilianska superstjärnan Ed Motta och Miguel Atwood-Ferguson. Hon har gjort shower från LA till Tokyo och charmat publiken med sitt fascinerande sångomfång och sin jordnära humor.