Hoppa till innehåll

En fräck komedi om lust och frihetslängtan

Don Juan

En fräck komedi där det frossas i skönsång, 1700-talsromantik, och kostym- och perukprakt.

Regissören Hilda Hellwig gjorde succé på Göteborgs Stadsteater med Lärda kvinnor 2019. Med Don Juan, som öppnar det nya teateråret, bjuder hon på ett färgsprakande möte mellan Molière och Mozart.

På slottsteatern Lusterholm får du följa ett teatersällskap under repetitionerna av en Mozartopera. Den om världens mest berömda förförare, Don Giovanni. Den gästande operastjärnan som sjunger titelrollen är lika karismatisk, unga som gamla faller som furor för honom. Han är storstilad och han ser kvinnorna. Trohet är bara för tokstollar! Åt helvete med hyckleriet! Åt helvete med er dubbelmoral!

I rollen som den världskände kvinnotjusaren och rebellen ser du operasångaren Caspar Engdahl.

Hilda Hellwig har varit verksam som regissör vid Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern, Kungliga Operan, Nationaltheatret i Oslo, Det Kongelige Teater i Köpenhamn med flera. Hilda Hellwig var professor i teaterregi vid Stockholms Dramatiska Högskola 2008-2017. Hon är också en av grundarna till Teater Aurora i Stockholm och var under många år dess konstnärliga ledare. På Göteborgs Stadsteater har Hilda Hellwig tidigare regisserat Faust och Faustin and out och Lärda kvinnor.

Foto: Foto: Emelie Asplund