Hoppa till innehåll

Livemusik

Donny Benet

Livemusik på Musikens Hus Cafe Hängmattan.

Showdown presenterar: Donny Benet (AUS)

Går det att slänga sig med uttryck som legendarisk artist redan? Donny dök upp som en neonblixt från en beige himmel av trötthet för bara några år sedan och har regerat mångas värld sedan dess.

Musiken har den bland den bästa basgången, smakfullaste trummorna, mest sensuella syntharna. Därtill kommer en honungslen röst från himmelriket med underbara texter. Sällan har någon utstrålat mer självsäkerhet, stilrenhet samt passion på samma gång.

Donny började som studiomusiker men blev ett nu-disco-fenomen på egen hand. Det var med 2018 års album The Don som Donny Benét blev just ”The Don” med alla. Med hitlåtar som den mjukt svävande discopärlan ”Konichiwa” och energifyllda discokaramellen ”Santorini” tog den australiske multiinstrumentalisten världen med storm. Soundet var tydligt förankrat i åttiotalets italo disco och blinkade ogenerat till föregångare som Giorgio Moroder. Allt med en otyglad glädje som matchas av en mild självironi samt en inbjudande humor.

Nya plattan Mr Experience är mer perfektionistisk lounge-disco med en funkig touch. Perfekt poolpartymusik helt enkelt!

Support tillkommer och DJ Emma Norlin lirar drömpop och annat gött, bra musik rättigenom som får dig att glömma alla sorger och besvär.