Hoppa till innehåll

Konsert med experimentell musik

Ectoplasm Girls

Ectoplasm Girls arbetar med konst och musik som ett verktyg för att blicka inåt. Musikaliskt handlar det om experimentell ambient och underjordisk techno.

Performance: The Posing of an Unknown

Nadine och Tanya Byrne startade Ectoplasm Girls som ett projekt för att behandla och ta hand om sina tankar runt döden och drömmar. De har arbetat med att ta bort egot helt och hållet och skapa en gemensam energi. Med konst och musik som ett verktyg för att blicka inåt. Musikaliskt handlar det om experimentell ambient och underjordisk techno.

Bandet har inspirerats från 80-talets industriscen med band som Throbbing Gristle och deras avknoppade duo Chris & Cosey (som också är fans av Ectoplasm Girls!). På Folkteatern kommer de göra en slags konsertinstallation och performance som bjuder in till eftertanke och meditation. De använder inspelningar från de senaste 50 åren, från sina föräldrar, från sin egen barndom och framåt. Gränserna suddas ut. Något nytt skapas. Det finns ingen början eller slut. Det är helt enkelt en inblick i en pågående process.

Här kan du läsa mer om projektet.