Hoppa till innehåll

Teaterföreställning

En kort evighet

En varm komedi om vardagen mitt i livet.

Om föreställningen

Sexton år gamla möts de på en strand på Korfu. 40 år senare möts de över en lunch. Men vad ska hända nu? När Charlott söker upp sin tonårsromans ställs tillvaron på sin spets och fem människors vägar korsas.

Anja och Kristian, Evelyn och John. Två gifta par och deras vardag, med åldrande föräldrar, utflugna barn, vuxna syskon som beter sig som barn och kollegor de knappt står ut med. I drömska återblickar färdas de till sjuttiotalets semester, en rockklubb 1991, barndom och studenttid. Frågor om livsval och att börja om väcks.

Är det dags att våga språnget? Eller våga stanna kvar?

Gunilla Nyroos

Folkkära skådespelaren och regissören Gunilla Nyroos och dramatikern Lolo Amble fortsätter sitt samarbete, nu med en varm relationskomedi som svävar i tid och rum.

– Att få regissera på denna teater är en ära och en hyllning till alla starka upplevelser jag haft här som publik från 1966 då jag kom in på scenskolan. Att få återvända hit där jag på skakiga ben gjorde mina inträdesprov och nu 57 år senare få möta dagens skådespelare känns som att skriva teaterhistoria. Jag ser fram mot vårt möte, säger Gunilla Nyroos.

Foto: Emelie Asplund