Hoppa till innehåll

Konsert

En riktigt gammaldags julkonsert med Göteborg Baroque

“Angels in heaven could not have done it better.”

Det är både rörande och glädjande att läsa kommentarerna till Göteborg Baroques musikaliska julkort som spelades in under pandemijulen 2020 då det inte var möjligt att framföra musik för publik. Inte bara vår trogna stampublik har tittat och lyssnat, utan även massor av människor runt om i världen.

I år kan vi se fram emot att dela julstämningen med Göteborg Baroque på plats i Tyska kyrkan!

Musik av bland andra Dietrich Buxtehude (1637-1707), Michael Praetorius (1571-1621) och Johann Theile (1646-1724).

“Det finns alltså inget att gömma sig bakom. Allt hörs. Och det blir så naket och personligt det bara kan bli. Varje soloinsats är klar och innerlig, och samklangen mellan de tio sångarna är perfekt.”… skrev Carl Magnus Juliusson i GöteborgsPosten 2019 när Göteborg Baroque framförde Buxtehudes Membra Jesu Nostri som en del av ensemblens 15-årsjubileum!

Göteborg Baroque grundades 2003 av dess konstnärliga ledare Magnus Kjellson, som leder ensemblen traditionsenligt som spelande dirigent vid orgeln eller cembalon. Det som gör Göteborg Baroques sound unikt är det intima samspelet mellan ensemblens instrumentalister och sångare och deras gemensamma passion för den tidiga musiken. Ensemblen har sin hemmascen och generalprogramserie i Tyska Christinae kyrka. Göteborg Baroque framför regelbundet de stora välkända barockverken men presenterar gärna även mindre kända musikaliska pärlor, ofta bortglömda sedan hundratals år.