Hoppa till innehåll

Utställning

Existens

Lever vi bara i nuet? Tar livet slut med döden? Hur hänger döden och framtiden ihop? Världskulturmuseet hälsar välkommen till den nya utställning Existens.

Om utställningen

I utställningen Existens tar Världskulturmuseet upp existentiella teman genom olika kulturer. Du får bland annat ta del av Akafolkets sorgerit, studera en mumiekista och en speciell docka från Hadzafolket. Utställningen öppnar steg för steg under de närmaste två åren, då museet lägger till fler existentiella teman, och vid varje ny öppning bjuder vi in till en existentiell AW.

Döden och Framtiden – öppnade 13 dec 2023
Framtiden och Identitet – öppnar 18 sep 2024
Identitet och Drömmar –  öppnar hösten 2024
Drömmar och Kraft – öppnar våren 2025
Kraft, Kärlek och Död – öppnar hösten 2025

 

Äntligen är det dags för AW på museet igen!

Fri entré med årskort, begränsat antal platser, förbokning krävs:
https://secure.tickster.com/…/96efz9…/selectproductgroup?

 

Vi öppnar nästa del av utställningen “Existens – identitet och framtid” ihop med Adam Taal, (före detta Tensta). Adam Taal bytte nyligen identitet som artist. Under decennier var han känd som Adam Tensta, en prisad musiker och producent med renommé världen över. Hans musik, under födelsenamnet Adam Taal, har jämförts med Prince och Drake, men mest är han nu bara sig själv, aktuell med nytt album och med Katarina Cup, som hedrar hans mamma som gick bort i cancer just när han blivit förälder.


Kom in i känsla inför konserten genom att lyssna här: https://open.spotify.com/artist/1dYTeeSzWkPMdQw8N7aYbR…

 

Vi kan behöva hjälp med att navigera i den existentiella tillvaron. Under kvällen utforskar vi och utmanar perspektiven tillsammans, med konferencier Sannah Salameh som guide. Fullständigt program släpps den 15 juni.

Huset är stort och på varje plan och i varje rum finns något att upptäcka, ta del av, samtala om eller bara vara i. Beroende på hur du känner inför framtiden kan du antingen skapa en Kusudama (japansk lyckoamulett) i baren, eller en existentiell docka i utställningen eller utforska våra existentiella krislådor.

Det blir en existentiell AW och du är varmt välkommen!