Hoppa till innehåll

Familjeaktivitet och teaterlek

Familjesöndag på Stadsmuseet: Teatermaskinen

Kom och bli del av en friteatergrupp som hinner uppleva både start och avslut. Allt på en timma. Med avstamp i Stadsmuseets scenkonstutställning FRISPEL och en dikt av Karin Boye skapar vi en lekfull rörelse.

Kom och bli del av en friteatergrupp som hinner uppleva både start och avslut. Allt på en timma.

Med avstamp i Stadsmuseets scenkonstutställning FRISPEL och med inspiration från en gammal schlagerdänga och en dikt av Karin Boye skapar vi en lekfull rörelse. En egen frigrupp! Teatermaskinen! Men vilka blir vi i vår grupp? Vem är du? Vem är jag? Kom och spela rollen av dig själv och lär känna de andra i gruppen. Eller spela rollen av någon annan. Och lär känna dig själv? Vår vänliga rörelse bottnar i samarbete, nyfikenhet och skaparglädje. I vår grupp är alla lika viktiga. Alla spelar roll. Tillsammans blir vi en teatermaskin som tuffar framåt med hjälp av inre drömmar och drivkrafter.

Samling i museets foajé. Ingår i museets entrébiljett. Fri entré för barn och unga under 20 år. Åldersrekommendation: 5 år.

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-3683600. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten genomförs med stöd av Stiftelsen för scenkonstens historia i Göteborg och i samarbete med Folkuniversitetet.

Kvinna i stor kjol, basker och teatersmink.
Foto: Foto: Andreas Belanner