Hoppa till innehåll

Musikalisk berättelse

Stefan Andersson – Flygblad över Berlin

Succéföreställningen kommer tillbaka till Kajskul 8.

Den 14 januari 2022 är det nypremiär på Stefan Anderssons musikaliska berättelse från krigsutbrottet 1939 till när fredens klockor ringer 1945.

Föreställningen har hyllats i media, blivit en återkommande tradition och en stor publiksuccé. Biljetterna till succéföreställningen ”Flygblad över Berlin” sålde snabbt slut tidigare år. Det är en underhållande och emotionellt stark föreställning som berör hela vårt känsloregister.

Föreställningen ”Flygblad över Berlin” handlar om människor som följde order och de som följde sitt hjärta. Vi får stifta bekantskap med statsmän, spioner, kullagersmugglare, soldater, civila och Stefans egen morfar som flydde från Norge till Sverige. Stefan Andersson har lagt ett pussel av minnen, intervjuer, artiklar och arkivmaterial. Detta har skapat en underhållande och emotionellt stark föreställning som berör hela vårt känsloregister.

Med musik, allvar och kärleksfull humor, tar Stefan Andersson oss från Per-Albin Hanssons radiotal när kriget bröt ut till sista krigsdagen då den tyska ubåten 3503 dök upp i Göteborgs skärgård. Välkommen till en tid vi inte får glömma.