Hoppa till innehåll

Seglingstävling

GKSS Match Cup Sweden 2023

Match Cup Sweden blir återigen en del tävling inom World Matchracing Tour, där vinnarna koras till världsmästare i Matchracing.

Världens bästa matchracingseglare kommer till Marstrand för att tävla i GKSS Match Cup Sweden. Tävlingen är en del av den världsomspännande World Matchracing Tour, där vinnarna koras till världsmästare. Ofta kommer det seglare från Australien, Nya Zeeland, USA och hela Europa för att deltaga.

Seglarna

2023 kommer vi få se världsstjärnor, några gamla mästare, men också några av de nya stjärnorna som vill utmana om att få sitt namn på den åtråvärda trofén i Marstrand. Seglarna bjuds in efter hur de ligger på den aktuella världsrankingen och på World Matchracing Tour, men vi har också ett par wildcard till lokala publikfavoriter som verkligen har chans att prestera toppresultat.

Matchracing

Matchracing beskrivs ofta som havets schack eller gladiatorspel. Det är en duell mellan två båtar där det enda som räknas är att vara först över mållinjen. Det spelar ingen roll om det är med hundra meter eller en centimeter. Något som ofta kännetecknar matchracing är snabba beslut och manövrar som ställer höga krav på besättningen. Förutom att segla snabbt på banan är det viktigt att alltid hålla koll på sin motståndare för att inte fastna i deras fällor. Matcherna direktdöms på vattnet vilket gör sporten enkel att förstå även för den som inte är seglingskunnig.

Publikinformation

Här kan bland annat du läsa hur du tar dig till Marstrand och var du kan se loppet.