Hoppa till innehåll

Göteborg 400 år

Finalhelgen på Göteborgs Jubileumsfirande

Sista helgen av Göteborgs Jubileumsfirande bjuder på en lång rad av upplevelser att se fram emot.

Sista helgen av Göteborgs Jubileumsfirande bjuder på en lång rad av upplevelser att se fram emot. Här är några av guldkornen:

Göteborgs Kulturkalas, 1–3 september

Göteborgs Kulturkalas är en hållbar stadsfestival med fokus på kultur som musik, dans, film, opera, konst och teater. Kulturkalaset bjuder på allt från stora folkkära artister till nycirkus, barnteater, utomhusbio, nya matupplevelser och möjligheten prova på olika aktiviteter.

Ö-festen, datum kommer snart!

Ö-festen på Ringön är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Kulturkalas. Under en dag förvandlas Järnmalmsgatan längs älven till en stor gatufest med marknad och livespelningar.

Gamlestadsgalej, datum kommer snart!

Gamlestadsgalej är en folkfest för alla och handlar om att knyta ihop alla delar av Gamlestaden. Festen anordnas på Holländareplatsen i Gamlestaden och det bjuds på loppis, dans, musik, mat och mycket mer!

Frihamnsdagarna, 31 augusti – 2 september

Frihamnsdagarna är en demokratisk arena för fria samtal. På Frihamnpiren möts samtal och idéer som leder till att förändring kan uppstå. Frihamnsdagarna är ett årligen återkommande arrangemang som drivs utan vinstsyfte.

Jubileumsparaden, 2 september

Jubileumsparaden är ett festtåg som avgår från Gustafs Adolfs Torg, fortsätter längs Kungsportsavenyn och avslutas på Götaplatsen. En underhållande och inkluderande parad med göteborgare i alla åldrar samt representanter från olika områden i staden, som dans, musik, scenkonst, teknik och näringsliv. Tillsammans hyllar vi Göteborgs olika milstolpar, landmärken och framtidsvisioner.

Göteborgsvarvet Marathon, 3 september

Dubbelt så långt, dubbelt så kul! Göteborgsvarvet Marathon 2023 löper längs delar av Göteborgsvarvets ordinarie bana, men också nya vägar genom Göteborg. Den 3 september 2023 är det dags för tusentals löpare att uppleva staden längs den 42 195 meter långa banan. Start är i Slottsskogen och mål på Slottsskogsvallen.