Hoppa till innehåll

Tävlingar i ridsport

Gothenburg Horse Show 2024

Räkna med hästfest och storslagna tävlingsdagar när världens bästa ekipage och publik fyller Scandinavium!

Den 21–25 februari återvänder äntligen världseliten inom hästsport till Scandinavium efter två år av inställt evenemang. Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över tre miljoner hästälskare besökt evenemanget.

Gothenburg Horse Show har även röstats fram som världens bästa inomhustävling av de internationella hoppryttarna. Några av framgångsfaktorerna för evenemanget är den entusiastiska publiken, trogna samarbetspartners och inte minst de lojala funktionärerna.

Programmet

Förutom de givna höjdpunkterna med världscupen i både hoppning och dressyr, återkommer de populära programpunkterna som Sverigeponnyn, Lövsta Future Challenge, Hall of Fame och Gothenburg Trophy. Dessutom den stora finalen av ATG Riders League och Vårfinalen av Arena Youth Tour, som nu äntligen ska få göra entré i Scandinavium. 

En stor nyhet för året är också den nya satsningen Lövsta Future Challenge International Tour, där dressyrens U25-ryttare får chans att tävla under World Cup Herning, Jumping Amsterdam och Gothenburg Horse Show. U25-ryttarna kommer att rida under fredagen och lördagens dagspass.

Mer information om programmet för respektive dag kommer att publiceras på hemsidan.

Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. De samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

Populära hoppklassen Gothenburg Trophy presented by Volkswagen under Gothenburg Horse Show 2023. Foto: Johan Lilja

Marc Dilasser – winner of Longines FEI World Cup in Gothenburg 2023. Foto: Filip Jenå