Hoppa till innehåll

Föreläsning

Gretchen – Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle!

En alldeles härligt nybakad föreställning på Auktionsverket Kulturarena.

Föreläsningen som framgångsrikt framförts för personalstyrkor på trevliga företag – som nu har blivit till föreställning för hela svenska folket att uppleva. Nu har föreställningen Sverigepremiär!

Med årtionden av underhållning i bagaget möter du nattklubbsdrottningen Gretchen som underhållit flera generationer på våra svenska scener, från norr till söder. Hon är DJ, konferencier, dansare och sångerska, men framförallt har hon en historia att berätta. En historia som inspirerar.

Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle

Föreställningen handlar om könsroller och fördomar, som ger oss perspektiv på samtidens jargong, med målet att åhörarna skall lämna med en skön och positiv känsla samt en större respekt för människor som inte alltid följer normen och kanske till och med förstå varför.

Gretchen skapar förståelse för något annorlunda människor samt hur det kan vara gynnsamt att sticka ut. Genom att vara sig själv har man ett unikt försprång mot alla andra som givetvis också är unika men som inte uttrycker det på samma originella sätt. Allt görs på att härligt, positivt och upplyftande sätt, publiken engageras, skrattar och lyfts.

Gretchen ger dig en försmak av innehållet: “Min uppväxt, skoltid och problem i barndomshemmet har skapat den jag är idag. Även jobbiga upplevelser kan resultera i något positivt. Hur den mobbade skulle ta revansch och blev mobbaren. Osäkerhet och rädsla skapar mobbare. Anfall är bästa försvar? Fördomar – dåligt eller mänskligt? Jag tar upp egna erfarenheter från mina år som turnerande dragshowartist i Sverige. Varför har vi fördomar? Hur kan vi bli uppmärksamma på våra fördomar?