Hoppa till innehåll

Konstutställning

dhak dhak ho-hum ah eekff iii ie

Hillside Projects visar samtidskonst på Röda Sten Konsthall.

En utställning av Hillside Projects, Arijit Bhattacharyya och Julia Schuster

Med den ljudhärmande titeln dhak dhak ho-hum ah eekff iii ie bjuder Röda Sten Konsthall in dig att ta del av tre aktuella konstnärskap. I utställningen presenteras målningar, monumentala lerkonstverk och video-performances av konstnärerna Arijit Bhattacharyya, Julia Schuster och konstnärsduon Hillside Projects. Flera av konstverken förhåller sig till utställningsrummen och till varandra. 

Den röda tråden grundar sig i konstnärernas gemensamma intresse för frågor kring transformation, rörelser och kretslopp. Genom skilda konstnärliga uttryck undersöker de olika aspekter av transformation: rörelser i tid och rum och cirkulationen av idéer och kroppars rörelser. I många språk är ordet för fysisk rörelse det samma som för sammanslutningar av människor med gemensamma övertygelser. Rörelser.  

Hillside Projects, Arijit Bhattacharyya and Julia Schuster påminner oss om att det finns oräkneliga idéer som kan få människor att röra sig mot gemensamma eller skilda mål. Vart vi som mänsklighet ska ta oss, från den punkt där vi befinner oss idag, återstår att se. Vilka idéer leder din väg, din rörelse framåt?