Hoppa till innehåll

Höstlovsaktiviteter

Höstlov ombord på Maritiman

Gå till sjöss under höstlovet med Maritiman!

Höstlovet på Maritiman är fulladdat med aktiviteter för både pysselsugna och vetgiriga matroser. Hela lovet kan du, om du törs, pyssla ditt alldeles egna havsmonster att ta med hem. De yngre rekryterna tar Maritiman gärna med på en lekfull sagovandring bland fartygen, en spännande tur som blandar fakta och fiktion.

Passa också på att vara med när Tim eller Virvelina drar fram experimentvagnen och visar roliga saker att göra med material som finns hemma i köket. Det går också bra att experimentera på egen hand i Tims havslabb och följa med på en guidad vandring som berättar om Maritimans fartyg och livet ombord. Mixa allt skoj med en stund av allvar och ta chansen att också besöka den tillfälliga fotoutställningen Meanwhile in Ukraine, som skildrar en dag i krigets tecken.

Som grädde på moset kommer Maritiman att visa det svenska heavy metal-bandet Sabatons animerade film The War To End All Wars – The Movie i robotdurken ombord jagaren Småland under deras säsongsavslutning den 4-5 november. Det blir en intim sittning med begränsat antal platser i en spännande och autentisk miljö. Maritiman erbjuder två föreställningar varje dag och har 25 platser totalt till vardera föreställningar, så se till att köpa en separat biljett till detta event redan nu, om du vill vara säker på att få en plats. Läs mer om filmprojektet och köp din biljett här!   

Efter att ha utforskat alla fartyg, båtar och pråmar så mättas sedan hungriga magar bäst ombord kafé Matrosen. Här finns pumpapaj och spöklika bakverk för en garanterad halloweenfeeling! 

Kika gärna på dagsprogrammet för att på bästa sätt kunna navigera rätt under ditt besök.

Skepp o’skoj!