Hoppa till innehåll

Maritimans höstlovsprogram

Höstlov ombord

Göteborgs maritima upplevelsemuseum hälsar dig välkommen till ett händelserikt och spännande höstlov bland ubåt, jagare och havsmonster – om du törs?!

Havsmonster

Höstlovet på Maritiman är fyllt till bredden med aktiviteter för både pysselsugna och vetgiriga matroser. I utställningslokalen i Stora Tullhuset håller barnens bästisar Tim och/eller Virvelina i en interaktiv presentation om havsmonster, som passar bra för rekryter i lågstadieåldern. Under aktivitetens gång får barnen veta mera om både mytologiska och verkliga varelser med förkärlek för havet. Här finns det också möjlighet – för alla som törs – att få pyssla sitt alldeles egna havsmonster

Sagovandring, experiment & utställningar

De yngre rekryterna tar Maritiman gärna med på en lekfull sagovandring bland fartygen, en spännande tur som blandar fakta och fiktion. Passa också på att experimentera på egen hand i Tims havslabb och missa för allt i världen inte sista chansen att besöka den tillfälliga utställningen Sötvatten – en värld av liv som visas för sista veckan på Maritiman.

Halloween och kafé Matrosen

Efter att ha utforskat alla fartyg, båtar och pråmar så mättas sedan hungriga magar bäst ombord kafé Matrosen. Här finns pumpapaj och spöklika bakverk för en garanterad halloweenfeeling!   

Biljetter och programpunkter

Kika gärna på dagsprogrammet för att på bästa sätt kunna navigera rätt under ditt besök. Köp gärna biljetter via vår webshop innan du går ombord; på så vis kan du hjälpa till att minimera risken för trängsel. 

Skepp o’skoj!

Laborera i Tims havslabb Foto: Maritiman

Sötvatten - en värld av liv

Foto: Maritiman

Foto: Maritiman

Maritiman från ovan Foto: Maritiman

Tim och Virvelina

Tim och Virvelina Foto: Maritiman