Hoppa till innehåll

Konsert

Joel Alme & Jakob Hellman

Konsert på Stora Scenen, Liseberg.

Den 28 maj 2021 gör Joel Alme och Jakob Hellman var sin konsert på Stora Scenen på Liseberg. Först ut är Jakob Hellman som äntrar scenen klockan 19.00 och klockan 21.00 tar Joel Alme plats på scenen.

Joel Alme kl 21.00
Joel Alme, född och uppvuxen i Göteborg, gjorde sin albumdebut med Master of Ceremonies 2008. Året efter skrev han IFK Göteborgs inmarschsång Snart skiner Poseidon och skrev därmed för evigt in sig i Göteborgshistorien. Almes nya album Bort bort bort (2019) är en fortsättning på Flyktligan från 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.

Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. I höstas, nästan fem år senare, levererade han sitt mest personliga album hittills och har har hyllats av kritikerna.

Jakob Hellman kl 19.00
Jakob Hellman slog igenom med albumet …och stora havet 1989, som många gånger har utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken, men har sedan början av 2000-talet gjort en del liveframträdanden. Trots att Hellman inte släppt något nytt album sedan 1989 har han gjort ett märkbart avtryck på svensk musik. För några år sedan gjorde Jakob Hellman comeback live tillsammans med det unga kompbandet Nerverna. Lysande konsertrecensioner och utsålda hus åsido så var den stora grejen att han för publiken presenterade ett set som till stor del bestod av nytt material.

– Två artister som skrivit in sig själva i svensk musikhistoria. Vi hoppas att få höra både nytt och gammalt material från båda när de tar sin plats på Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.