Hoppa till innehåll

Musikupplevelse i Slottskyrkan

Jul i byn på Tjolöholm – Konsert och julbord

Upplev Tjolöholm som om det vore runt sekelskiftet 1900 och låt julefriden komma nära dig.

Lyssna på julens sånger blandat med historier från förr i Slottskyrkan och njut av julbord i den ombonade Storstugan. Det blir en kväll med värme, mat, musik och allt som hör julen till på Tjolöholm.

Efter succén 2019 är nu Tjolöholms egen julkonsert tillbaka. I slottskyrkan, vackert upplyst av levande ljus, får du uppleva julen tillsammans med några av de som bodde i byn under tidigt 1900-tal. Konserten blandar älskade julsånger med berättelser om livet och jultraditioner på Tjolöholm.

I rollerna ser du Mia Stegmar och Sara Ljunggren och regissör är Martin Östh.

Kvällen fortsätter i den nationalromantiska Storstugan strax bredvid slottskyrkan. Här har godsets arbetare firat jul i nära hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

I Storstugan serveras ett julbord tillagat på råvaror från traktens gårdar, med allt det goda som hör julen till – exempelvis egentillverkade sillar, lax, julskinka, Fjäråssallad med grönkål, halländska korvar, julköttbullar, vegetarisk falsksill på portobello, ägg med pumpafärskost och tångkaviar, senapsgriljerad blomkål och mycket annat. Naturligtvis finns även julens sötsaker!