Hoppa till innehåll

Ishockeyturnering i världsklass

Junior-VM i ishockey 2024

Under jullovet 2023 – 2024 spelas IIHF World Junior Championship i Göteborg. Räkna med en stor hockeyfest i stan när morgondagen stjärnor möts för att kämpa upp om guldet.

De svenska Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela matcher i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 till 5 januari 2024.

JVM är ett populärt evenemang som drar mängder med fans från alla världens hörn. Turneringen är känd för att bjuda på underhållande och actionspäckad hockey där morgondagens stjärnor gör allt för att visa upp sig. Här möts spelare med helt olika karriäröden framför sig. Det är en turnering före pengar, NHL-drafter och stjärnstatus – men med 100 % ära

Det är mycket av ”plattan i mattan”, vilket gör det väldigt roligt att titta på. Och bäst upplevelse får man såklart på plats från läktaren” tycker Mikael Haglund, generalsekreterare för JVM. “Vi hoppas att många unga hockeyspelare kommer för att heja fram Juniorkronorna och hittar nya förebilder”.

Vilka länder som möts i Göteborgs avgörs på kommande JVM i Halifax Kanada 2023, och presenteras strax innan biljettsläpp. Som arrangörsnation är Sverige och Juniorkronorna direktkvalificerade.  

Upplev stämningen och heja fram Juniorkronorna på plats från läktaren! Boka biljett här. Biljetterna släpps 14 februari 2023.

Läs mer om JVM här.

Arrangörer för 2024 IIHF World Junior Championship är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund.

Foto: Bildbyrån - Joel Marklund