Hoppa till innehåll

Konserter

KALAS–Bananpiren Göteborg

Kalasturnén återuppstår i sommar – tillbaka för första gången på 18 år, med artister som bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard och GRANT.

Ett kringresande kalas. Tio akter. Tio städer.

De inblandade artisterna på årets Kalasturné reser tillsammans i en turistbuss mellan gigen runt om i sommarSverige. Nya bekantskaper kommer uppstå, gamla vänskaper återknyts, samarbeten inleds och ingen är särskilt mycket mer headline än någon annan trots att etablerade stjärnor varvas med yngre förmågor.

Spelplatserna är valda med omsorg, det handlar snarare om folkparker och kvartersfester än flygfält och arenor, allt för att förstärka känslan av gemenskap och intimitet mellan mellan artister och publik. Som alltid med KALAS läggs vikt vid musikalisk bredd och dynamik, från rock och R&B till indiepop och country.

KALAS rullade för första gången ut på vägarna 1997 med Whale, bob hund och Weeping Willows i lineupen. Under åren som följde tog artister som Håkan Hellström, Kent, Timbuktu och Lars Winnerbäck avgörande steg i sina karriärer på KALAS-scenerna. Det torde inte vara omöjligt att något liknande kommer ske även i årets sommar-KALAS.