Hoppa till innehåll

Julmarknader, evenemang, mat och dryck

Kronhusjul 2021

I Kronhuset och Kronhusbodarna får du uppleva genuint hantverk, god mat och dryck samt kulturella evenemang i Göteborgs historiska hjärta.

Äntligen är Kronhusjul tillbaka igen och lyser upp i vintermörkret! Här i Göteborgs historiska hjärta kan du handla julklappar av högsta kvalitet av utställare i Kronhuset 9–12 december och av hantverkarna i Kronhusbodarna 13–15 december. Även HDK gästar med sin julmarknad. I Kronhuset kan du även uppleva kulturella evenemang och guidade visningar. I mysiga Café Kronhuset fyller du på med ny energi, här serveras både mat och fika.

Nytt för i år är en skridskobana. Sätt på skridskorna och upplev den nya skridskobanan i Kronhusparken mitt i centrala Göteborg! Hit kommer även Göteborgs Lucia 11-12 december.

Kronhusjul har ett brett innehåll med olika öppettider, för specifika tider se programmet här.

Julmarknader

  • Kronhusbodarnas öppettider hittar du i programmet.
  • Årets julmarknad i Kronhuset pågår 9-12 december. Under helgerna möter du även utställare på Kronhusgården.
  • HDK-Valands julmarknad gästar även Kronhuset 13-15 december.

Kronhuset

Nedan är ett urval av evenemang.

  • Guidade visningar – För dig som vill lära dig mer om Kronhuset och dess rika historia ges möjligheten att gå en guidad visning av de övre våningarna som har stått orörda sedan 1600-talet. Förbokning.
  • Ett konsertdrama – 27-28 november, föreställning i Rikssalen, Carmen med förhinder med romska musikteatern A.R.Them. Carmen med förhinder kan beskrivas som en explosiv dansant konsert med monolog/dialogavbrott. Förbokning.
  • Musikalisk berättelse – 3-4 december är det världspremiär av ”Drömmen om ett Bättre liv” i Rikssalen. En urban Karl-Oskar och Kristina story som skiljer sig från den vanligen präglade bilden av den invandrade svensken till USA. Förbokning.
  • Konsert i Rikssalen – Elina Ryd framför sina egna låtar varvat med smakfulla versioner av de finaste julsångerna. Per Gunnar Juliusson på piano. Drop in, fri entré.
  • Körsång – 17-18 december i Rikssalen: Jul, folk och fest med Jaerv & Mölndals kammarkör. Förbokning.

Begränsad framkomlighet då husen ligger runt en kuller- och gatstensbelagd gård.