Hoppa till innehåll

Live på Liseberg

KSM3 & De Lyckliga Kompisarna

Den 3 september inleder KSM3 konsertkvällen på Lilla Scenen och därefter kliver De Lyckliga Kompisarna upp på scenen och avslutar kvällen med en konsert klockan 21.00.

KSM3

Konserttid klockan 19.00

KSM3 är resultatet av en turbulent tid, då musiker, låtskrivare och grundbultar i banden KSMB och Fas3 bestämde sig för att musik, glädje och vänskap var att föredra framför otrevlighet och förtal. Tillsammans gjorde de en konsert som tecken på samhörighet. Det var så roligt och intresset var så stort att det blev några till. Glädje är starkare än ilska och värme är skönare än kyla. Det är vad KSM3 vill sprida när de framför egna gamla och nya låtar på ett sätt som inga andra klarar av.

De Lyckliga Kompisarna

Konserttid klockan 21.00

De lyckliga kompisarna, ofta förkortat DLK, var ett av de band som på 1990-talet utgjorde “den andra punkvågen”. 1989 bildade Mart Hällgren DLK och bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen. I en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna. Efter ett uppehåll mellan 1997–2008 meddelade bandet att de skulle återförenas. De lyckliga kompisarna har sedan dess släppt två EP och tre LP, gjort hundratals spelningar i Norden och även hunnit med en turné i Japan.