Hoppa till innehåll

MysRys och barnteater

Läslov med MysRys och teater fyller Alfons Åbergs Kulturhus

Under hela höstlovet flyttar små spöken, fladdermöss och spindlar in lite varstans i huset. Det myser, ryker och pyser mer än vanligt och självklart möter du Alfons i dagliga teaterföreställningar och högläsning med spök- och MysRys tema.

På Alfons Åbergs Kulturhus är ALLA välkomna att ta del av aktiviteter som ingår i entréavgiften och du köper och bokar dina biljetter och platser via hemsidan. Högläsning, teater, kreativ verkstad och filmvisning står på schemat. Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg är fyllt av aktiviteter som har med kultur, barn och deras utveckling och rättigheter att göra.

Alla barn förtjänar att få en bra start i livet. Att kunna läsa är en av nycklarna. Läsförmågan främjas av högläsning och det kan man aldrig börja för tidigt med. Alfons Åbergs Kulturhus erbjuder ofta högläsning och knyter an till Läsrörelsens Läslov och Göteborgs satsning Staden där vi läser för våra barn.

              

Alfons pappa och Alfons är utklädda till spöken. De ser ut att flyga i luften. Texten Läslov med MysRys syns i gult. Tre svarta fåglar flyger i luften.

Foto: Alfons Åbergs Kulturhus

Ett rött skynke med två röda ögon och en mun påsytt leder in till ett hemligt rum.

Foto: Lisa Ödman Alfons Åbergs Kulturhus

Vita spöken hänger från taket på rad. Alfons gula helikopter syns längst ner brevid kaféborden

Foto: Lisa Ödman Alfons Åbergs Kulturhus

En leende sagotant i svart tröja sitter i en blå kungastol och läser ur en bok om Alfons Åberg. En glad sagotant sitter i en blå kungastol och läser ur en bok om Alfons Åberg.

Processed with VSCO with kp8 preset Foto: Amanda Andréas Alfons Åbergs Kulturhus

I teatern Alfons läser med Småtting i knät. Bredvid ser vi monstert med mask och läskiga händer. Ur Mera Monster Alfons Åberg

Foto: Amanda Andréas Alfons Åbergs Kulturhus

På ett svart bord finns en orange pumpa, ett ljus och ett litet spöke. Alfons Åberg sitter på en stol intill bordet. Bakom Alfons ser man massor av höstlöv.

Foto: Lisa Ödman Alfons Åbergs Kulturhus