Hoppa till innehåll

Ljusvandring

Lights in Alingsås 2021

Ett unikt ljusdesignevenemang i centrala Alingsås.

Det går mot höst och trots att dagarna blir kortare så finns en känsla att ljusare tider väntar. Detta vill Lights in Alingsås vara med och uppmärksamma – att tända ljusen och skapa förutsättningar för umgänge och möten.

Den 1 oktober invigs den tjugoandra upplagan av Lights in Alingsås. Temat i år är Together (Tillsammans).

Årets slinga är cirka tre kilometer och består av sex installationer i centrala Alingsås med start i Åmanska Parken. Därifrån startar även de guidade turerna som är tillbaka i år. Vill man upptäcka installationerna på egen hand så finns möjligheten att köpa en digital guidad tur i appen Lights in Alingsås.

Det kommer även att finnas ett antal extra installationer och överraskningar att upptäcka längs vägen.

Lights in Alingsås är ett evenemang där ljusdesigners från hela världen belyser urbana stadsmiljöer i en workshop tillsammans med 45 internationella ljus-studenter. Workshopen pågår i en vecka och avslutas med invigning av installationerna som kan ses under hela oktober månad.

Praktisk information

Varje dag från den 1 oktober till 7 november lyser installationerna från skymning till gryning och följer den vanliga gatubelysningens rytm. Du väljer själv vilken tid på kvällen du vill se installationerna. Det är fler besökare på helger än på vardagar.

Att upptäcka installationerna på egen hand är gratis. Ladda ner appen Lights in Alingsås och köp en digital guidad tur för att få reda mer om årets installationer.

Foto: Patrik Gunnar Helin 2020

Foto: Patrik Gunnar Helin 2020

default Foto: Patrik Gunnar Helin 2020

Foto: Patrik Gunnar Helin 2020

Foto: Patrik Gunnar Helin 2020

Foto: Patrik Gunnar Helin 2020