Hoppa till innehåll

Ljusvandring

Lights in Alingsås 2022

Ett unikt ljusdesign-evenemang i centrala Alingsås.

En känsla av att ljusare tider väntar. Detta vill Lights in Alingsås vara med och uppmärksamma – att tända ljusen, skapa förutsättningar för umgänge och möten samt tid för reflektion. Den 30 september invigs den tjugotredje upplagan av Lights in Alingsås med temat ”Only one earth. 7.9 billion reflections”.

Ljusinstallationerna

Lights in Alingsås är ett evenemang där ljusdesigners från hela världen belyser urbana stadsmiljöer i en workshop tillsammans med internationella ljus-studenter. Workshopen pågår i en vecka och avslutas med invigning av installationerna som kan ses under hela oktober månad.

Uppleva på egen hand

Att upptäcka installationerna på egen hand är gratis. Varje dag från 30–6 november lyser installationerna från skymning till gryning och följer den vanliga gatubelysningens rytm. Du väljer själv vilken tid på kvällen du vill se installationerna. Det är fler besökare på helger än på vardagar. För att få reda på mer om årets installationer, kan du köpa en digital guidad tur via appen Lights in Alingsås.

Boka en tur med Lights-guiderna

Om du istället vill gå en guidad tur med de certifierade Lights-guiderna bokar du dina biljetter via Billetto.se, det är biljettsläpp i september. Turerna startar i Åmanska parken.

Guidning på engelska

I appen kan du köpa en digital guide på engelska. Det finns inga allmänna turer på engelska via Billetto.se. För att boka en privat guidad tur på engelska för dig och ditt sällskap, se här.

Foto: Lights in Alingsås

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Patrik Gunnar Helin

Foto: Lights in Alingsås