Hoppa till innehåll

Konsert

Luke Elliot

Filmisk och modern musik.

Luke Elliot släpper nytt album, ”The Big Wind”, 24 april och åker på Sverigeturne.

Aftonbladets journalist Per Bjurman utsåg nyligen Luke Elliots debutalbum ”Dressed For The Occasion” till ett av 2010-talets 30 bästa album. Det föregående albumet, ”The Big Wind”, har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till Tom Waits och Nick Cave. Samtidigt är produktionen, förutom filmisk, modern på ett elegant sätt.

Skivan fick namnet ”The Big Wind”, efter den ökända storm som drog in över Irland 1839. Det är också en barometer som står för en turbulent tid i Elliots liv, både privat och i yrkeslivet.

Luke Elliot har samlat på sig en stor mängd fina jämförelser med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James, PJ Harvey och Nick Cave.

Luke är född och uppväxt i New Jersey, men hans utveckling som artist har skett i hela tri-state-området (New York, New Jersey och Connecticut). Vid det här laget har Luke profilerat sig som artist på en internationell nivå och har turnerat mycket i USA, Australien, samt europiska länder som exempelvis Tyskland, Österrike, Schweiz, Norge.