Hoppa till innehåll

Show

Mårten Cvetkovic Show

Missa inte Mårten Anderssons soloshow på Trädgår’n den 22 april 2023!

”Jag har en dröm…om en familj, fru, barn och ett stort fint hus på landet. Vi har en trädgård med bärbuskar och äppelträd där fåglarna kvittrar, det är mysiga grillkvällar, familjeresor och jag avslutar våra kvällar med att läsa sagor för mina barn…Jag ska bara våga lita på att det händer, när jag minst anar det.”

Med de orden avslutades Mårten Anderssons första, självutlämnande soloshow; den kritikerrosade publiksuccén ”Under Ytan” från 2014. Nästan tio år har passerat sedan vi mötte en singelman som desperat försökte hitta en väg ut från ett destruktivt liv med åratal av galna fester, one night stands, psykisk ohälsa och en festnatt som nästan kostade honom livet.

I den tragikomiska föreställningen fick vi lära känna en person som hade fått nog och ville göra något mer meningsfullt av sitt liv. Resan tog oss genom många år av terapi och där huvudpersonen vågade möta sina demoner och sakta började något förändras. Viljan att förstå och förändra sina ständigt återkommande flyktbeteenden gav resultat. En annan, mer mogen man växte fram. En man med en dröm om något djupare än att gå på kändisfester eller delta i trekanter där han under själva akten fantiserade sig bort till att vara en familjefar på Bamseklubben.

Men vad hände sen? Blev drömmen verklighet?

Våren 2023 åker Mårten Andersson ut i Sverige med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic – en standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann.

Mårten Andersson: ”Det ska bli otroligt roligt att åka på soloturné igen och extra roligt för att det just blir med uppföljaren till Under ytan. Det var ju en milstolpe för mig både som komiker och människa. Det slog mig en vacker dag hemma i trädgården, att allt det jag drömde om och visualiserade för nio år sedan på scen, faktiskt har hänt. Vägen dit var dock betydligt tuffare än jag trott och mycket blev inte alls som jag hade tänkt mig. Det kommer att vara massa igenkänning även i den här showen och jag vill att den ska locka till massor av skratt men också träffa publiken i hjärtat.”