Hoppa till innehåll

Göteborgs maritima upplevelsemuseum

Mönstra på Maritiman

Välkommen ombord Göteborgs maritima upplevelsemuseum.

Nu står fartygen återigen redo för att ta emot besökare, självklart anpassat efter nuvarande restriktioner. För att kunna erbjuda ett tryggt museibesök behöver du som besökare köpa din biljett och välja ankomsttid online i Maritimans webshop.

På Maritiman är det vanligtvis full fart med både barnaktiviteter och guidningar varje dag. Men nu under pandemin är programaktiviteter som kan bidra till ökad trängsel pausade. Istället finns det digitala aktiviteter ombord, där du med hjälp av en audioguide eller quiz får utforska fartygen på egen hand. Tims havslabb med elva olika stationer finns också tillgängligt för laborationer som du kan utföra själv. Maritimans guider och pedagoger gör dessutom spontana guidningar och aktiviteter för enskilda sällskap. De delar mer än gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips.

Maritimans tillfälliga utställning  Sötvatten – en värld av liv öppnar den 8 maj, och tar dig med på en hisnande upptäcktsfärd, både över och under vattenytan. Utställningen är en samproduktion av fotografen Johan Hammar och Regionmuseet Skåne.

Trailer till utställningen Sötvatten – en värld av liv

Sjön suger, som bekant, så missa inte heller att stilla hungern hos både stora och små upptäckare med en matupplevelse ombord Matrosen. Mer information om aktuella utställningar, öppettider och entrépriser hittar ni på Maritimans hemsida.

Jagaren Småland Foto: Maritiman

Maritiman från ovan Foto: Maritiman

Laborera i Tims havslabb Foto: Maritiman

Kul ombord Foto: Maritiman

Tim och Virvelina

Tim och Virvelina Foto: Maritiman