Hoppa till innehåll

Göteborgs maritima upplevelsemuseum

Höstkul på Maritiman

Välkommen ombord Göteborgs maritima upplevelsemuseum.

Mönstra på för en stund och följ med på ett äventyr till sjöss – garanterat utan sjögång, skörbjugg och sjösjuka!

Aktiviteter till sjöss

På Maritiman är det vanligtvis full fart med både barnaktiviteter och guidningar. Under coronapandemin har vi dock valt att justera i dagsprogrammet och sålla bland alla aktiviteter som kan bidra till ökad trängsel. I takt med att Sverige öppnar upp igen så utökar vi succesivt våra programpunkter. För dig som föredrar så finns det fortfarande möjlighet att delta i digitala aktiviteter ombord, där du med hjälp av en audioguide får utforska fartygen på egen hand. 

Våra guider och pedagoger på plats delar gärna med sig av sin kunskap, svarar på frågor och ger dig sina bästa tips. Tims havslabb med sina elva olika stationer finns också tillgängligt för egna laborationer. Sist men inte minst, glöm inte bort att kolla in våra olika utställningar. De är samtliga inkluderade i entréavgiften och väl värda ett besök.

Sötvatten – en värld av liv

Passa på att besöka den spännande vandringsutställningen Sötvatten – en värld av liv som tar dig med på en hisnande upptäcktsfärd, både över och under vattenytan. Genom sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammars magiska foton och filmer samt ett antal interaktiva stationer, syftar utställningen till att skapa en fascination för de fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Utställningen är producerad av Regionmuseet Skåne och visas på Maritiman under säsongen 2021.

Trailer till utställningen Sötvatten – en värld av liv

Galleri Jagaren

I samarbete med Konstnärsalliansen (KFA) så visar Maritiman upp maritim konst ombord jagaren Småland under hela säsongen. Både objekt och konstnärer byts ut löpande, för att kunna ge våra besökare en riktigt levande konstupplevelse. Läs mer om vårt samarbete med Konstnärsalliansen, Galleri Jagaren och de aktuella utställarna på vår hemsida.

Kafé Matrosen

Sjön suger som bekant, och när du behöver stilla hungern hos både stora och små upptäckare så görs det bäst med en matupplevelse ombord Maritimans kafé Matrosen. Här serveras enklare maträtter, smarrigt fikabröd, svalkande glass och annat gott.

Köp biljetter online

Mer information om vad som händer ombord, våra öppettider och entrépriser hittar du på vår hemsida. Förboka gärna din ankomsttid och köp din biljett online i vår webshop innan ditt besök. På så sätt kan du hjälpa till att göra Maritiman till en trygg och säker plats för oss alla att vistas på.

 Skepp o’hoj vad skoj! 

Jagaren Småland Foto: Maritiman

Maritiman från ovan Foto: Maritiman

Laborera i Tims havslabb Foto: Maritiman

Kul ombord Foto: Maritiman

Tim och Virvelina

Tim och Virvelina Foto: Maritiman