Hoppa till innehåll

Konsert

Mostar Sevdah Reunion

Det sägs att den mest pittoreska definitionen av Sevdah är, när mormor sjunger och gråter. Mostar Sevdah Reunions nya album Lady sings the blues med Antonia Batini bevisar det ännu en gång.

Mostar Sevdah Reunion bildades i staden Mostar mitt under brinnande krig, som en kraftig protest eller snarare en överlevnadsstrategi. Storheter som Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler och Esma Redžepova har alla vid olika tillfällen medverkat i Mostar Sevdah Reunion, men finns inte längre med oss. Arvet efter de lever i allra högsta grad kvar och vårdas med respekt av de kvarvarande musikerna.

Den melankoliska, smärtsamma, kraftfulla sevdahsången förenas här med jazz och blues, kryddas med romsk musik och text, och tillsammans bildar alla dessa stilar en musikalisk upplevelse som får bröstet att fyllas, hjärtat att slå hårt och hatten att flyga i taket. Genom sin musik visar Mostar Sevdah Reunion hur världen hänger ihop, hur vi alla influerar varandra och vilken kraft det kan mynna ut i till slut.

Konserten är ett samarbete mellan United Voice och Glocal Stories som under våren 2023 uppmärksammar kvinnliga tolkningar av traditionell musik i modern form.

  • Åldersgräns: 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång: Djurgårdsgatan 13
  • Meny och bar finns på plats

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget.