Hoppa till innehåll

Konsert

MTV Headbangers Ball Tour

Med fyra av thrash metal-genrens allra bästa band gör MTV Headbangers Ball Tour i december tre stopp i Skandinavien. Då kommer inga mindre än Vio-Lence, VoiVod, Exciter och Artillery hit och visar var skåpet ska stå.

Riktiga headbangers och heavy-metal fans kommer utan tvekan att komma ihåg det legendariska metalprogrammet ”MTV Headbanger’s ball”. Nu åker 80-talsfenomentet ut på sin fjärde turné och Continental Conserts & We – Live Agency skickar med ett tugnt paket.

Segmentet ”Triple Trash treat” var väldigt populärt i metalprogrammet. Det var då de tre hårdaste banden spelade i rad. Denna trunés ”Triple Trash treat” är Vio-Lence, Whiplash och Artillery. Ett band tillkommer och detta års ”MTV Headbanger’s ball” blir kvadrupel ”trash treat” istället.

I slutet av 80-talet var  Vio-Lence ett av de hetaste banden inom trash. Strax efter Robb Flynn hoppade av bandet för att bilda Machine Head splittrades bandet men 2019 drog bandet igång igen. Med Phil Demmel och Sean Killian i spetsen är nu Vio-Lence bättre än någonsin.

Fast Whiplash kommer från New Jersey så har de absolut ingenting att göra med Bon Jovi-soundet. Detta band satte metalstandarden under 80-talet och även lungt in i 90-talet. Titeln på deras album som kom ut 1998 ”Trashback” och talar för sig själv. Nu är dags för en ”trashback” då den kraftfulla trion står på scen igen.

Likt sina kollegor kommer det danska bandet Artillery från metaldecenniet. Det glada 80-talet satte sina spår i genren. Med sin power och trash metal är de tillbaka hårade än någonsin.

BAND:
Vio-Lence
Whiplash
Artillery