Hoppa till innehåll

Konsert

My Dear Companion och Rheingans Sisters – World Sessions

World Sessions bjuder in till konsert med My Dear Companion och The Rheingans Sisters.

My Dear Companion

Denna trio bestående av Lea-Marie Sittler, Hannah Shermis och Agnes Åhlund bjuder på trestämmig country/americana, vackert ackompanjerad av dem själva på banjo, gitarr och cittra. Musiken frambringar en känsla av nostalgi och glädje samtidigt som den är vacker och lämnar få oberörda. Under 2021 släppte gruppen sin första skiva Sister’s Tears och har sedan de började sjunga ihop 2018 turnerat i såväl Sverige, som Danmark, Belgien och Tyskland.

The Rheingans Sisters

Med lång erfarenhet av att spela till svenska danser på svenska spelmanstämmor och festivaler, bjuder systrarna från Sheffield Anna och Rowan Rheingans i The Rheingans Sisters in till modig, innovativ, lekfull och modern folkmusik. De spelar fiol, sjunger och är dessutom multiinstrumentalister. De utnyttjar skickligt banjo, fotstamp, strängtrumma (tambourin à cordes), enhandsflöjt (flabuta) och spoken words i sin musik. Konserten bjuder på musik från deras senaste album Receiver, som har starka influenser från svensk och fransk nutida folkmusik.

The Rheingans Sisters har både tagit emot och blivit nominerade till flera prestigefyllda musikpriser i England. Under 2016 fick de pris för bästa originalspråk på BBC Radio 2 Folk Awards och 2019 var de nominerade i kategorin bästa band på samma gala. De har dessutom livat upp franska festivaler, som bland annat Grand Bal de l’Europe i Gennetines.

World Sessions

World Sessions arrangerar folk- och världsmusiksessions och konserter i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Konserten arrangeras med stöd från Kulturrådet och Göteborgs Stad, samt i samarbete med arrangörsnätverket Musik över Kattegatt och ABF.

  • Ingång: Karl Johansgatan 16
  • Meny och bar finns på plats