Hoppa till innehåll

Höstlov,barnteater

MysRysliga höstlovsveckor med massor av bus på Alfons Åbergs Kulturhus

Hösten flyttar in tidigt på Alfons Åbergs Kulturhus. Redan vecka 40 börjar MysRyset i mindre skala och du hittar Mera monster, Alfons och Vem spökar, Alfons Åberg på repertoaren.

Under vecka 44 flyttar små spöken, fladdermöss och spindlar in lite varstans i huset. Det myser, ryker och pyser mer än vanligt och självklart möter du Alfons i dagliga teaterföreställningar och högläsning med spök- och MysRys tema. Gillar man skapande verkstad kan man göra sina egna spöken, fladdermöss eller rysliga collage.

På Alfons Åbergs Kulturhus är ALLA välkomna att ta del av aktiviteter som ingår i entréavgiften och du köper och bokar dina biljetter och platser via hemsidan. Högläsning, teater, kreativ verkstad och filmvisning står på schemat. Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg är fyllt av aktiviteter som har med kultur, barn och deras utveckling och rättigheter att göra.

Alla barn förtjänar att få en bra start i livet. Att kunna läsa är en av nycklarna. Läsförmågan främjas av högläsning och det kan man aldrig börja för tidigt med. Alfons Åbergs Kulturhus erbjuder ofta högläsning och knyter an till Läsrörelsens Läslov och Göteborgs satsning Staden där vi läser för våra barn.

I teatern Alfons läser med Småtting i knät. Bredvid ser vi monstert med mask och läskiga händer. Ur Mera Monster Alfons Åberg

Foto: Amanda Andréas Alfons Åbergs Kulturhus

En sagoberättare läser högt ur boken Mera monster, Alfons Åberg. Ett spöke gjort av ett lakan hänger till vänster om berättaren.