Hoppa till innehåll

Livemusik

New Tide Orquesta – Skivsläpp för Mönster Outside

Hyllade New Tide Orquesta har sedan ett kvarts sekel stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.

Releasekonsert för skivan Mönster Outside med musik från föreställningen med samma namn som gruppen skapat tillsammans med den New York-baserade koreografen Sidra Bell. New Tide Orquestas nionde skiva och första vinyl!

Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande, mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runt om i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul.


Per Störby Jutbring – Bandoneon
Livet Nord – Violinquintone
Johanna Dahl – Cello
Josef Kallerdahl – Kontrabas
Thomas Gustavsson – Piano