Hoppa till innehåll

Mitt emellan konsert och filmvisning

Nils Berg Cinemascope NatureArte Dreaming

Den 7 december spelar Nils Berg Cinemascope föreställningen Basilicata Dreaming för första gången i Göteborg.

Föreställningen är en timmeslång ordlös dokumentär med levande musikspår, som skapades under 2020 och 2021 i Basilicata, det bergiga landskapet i Italiens hålfot. I filmen möter du människor, djur och miljöer från fem nationalparker i Basilicata. Du träffar fåraherdar, säckpipevirtuoser, kvinnor som tvättar i fontänen och en ensam kanotist på jakt efter en invasiv räka.  

En föreställning med Nils Berg Cinemascope är mitt emellan konsert och filmvisning. Trion på scen skapar musik tillsammans med videor som projiceras bakom bandet. Musiken blandas ihop med ljudet från filmen, publiken lockas till upptäcktsfärd i gränslandet och världen krymper en aning. Nils Berg är känd som en av de mest inflytelserika rösterna inom nordisk jazz.

Thus Owls musik är en explosion av improvisation, poesi och visionär rock’n’roll som söker svar på vad det innebär att vara och höra till. Bandet är Erika och Simon Angells ständigt föränderliga och kreativa projekt. The Owls bildades i Stockholm men har idag Montreal som hemvist. Med sitt femte album fortsätter duon sin tradition av förnyelse, från sina tidiga indie skivor. Målet med nya skivan var inte att lyfta fram solister, eller att skapa glammiga blåsarrangemang, utan att uppfinna ett nytt, sensationellt och aggressivt musikaliskt språk.

Nils Berg Cinemascope 

Nils Berg: träblås 

Konrad Agnas: trummor 

Josef Kallerdahl: bas 

Thus Owls 

Erika Angell: sång, keyboard 

Simon Angell: gitarr, bas 

Samuel Joly: trummor 

Lisen Rylander Löve: saxofon