Hoppa till innehåll

Teater

Ödeläggaren

En fängslande dramatisering av Christina Herrströms uppmärksammade bok. Om den förödande kraft en människa kan ha på en annan människas liv. En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp, medberoende och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit.

Riksteatern

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant med från kyrkan hon nyligen besökt med en vän. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina kastats ut i fattigdom och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

Genom ett storartat skådespeleri får publiken ta del av denna intrikata historia där dagboksanteckningar och minnesbilder ger nycklarna du behöver för att förstå.

Produktion: 

På scen: Maria Kulle
Manus: Lisa Lindén fritt efter Christina Herrströms bok
Regi: Karin Kickan Holmberg
Dramaturg: Ninna Tersman
Scenografi och kostym: Maria Sjöstrand
Kompositör: Johan Redig
Maskdesign: Anna Olofson
Ljusdesign: Jörgen Haimanas

Ödeläggaren har premiär den 24 februari i Årsta och turnerar därefter med Riksteatern våren 2023.

Introduktion – Möt manusförfattaren Lisa Lindén

Föreställningen bygger på en bok med samma namn och i denna introduktion talar Lisa Lindén om sitt arbete med att omvandla litteratur till dramatik. Samtalsledare meddelas senare.

Kristallfoajén klockan. 15.15 till 15.45 (cirka 30 min)