Hoppa till innehåll

Korta dansfilmer

One on one -avsnitt 6

1 dansare. 1 åskådare. Ett oförglömligt möte på tu man hand.

Ingeborg Zackariassen: Ur varje stund, föds nästa. Ur varje impuls, föds en ny. Men i mötet finns bara det. Christoph von Riedemanns berättelse handlar om det flödande vattnet som förändrar, bygger upp, kastar sig ut, och eroderar. Hos Amanda Åkesson får rastlösheten och frustrationen rörelser i en hetsig jakt efter stillhet och närvaro. Maxime Lachaume dansar sin sista dans med GöteborgsOperans Danskompani, berörande, med tillförsikt och nyfikenhet. 

Längtan efter att få möta publiken är stark hos våra dansare. Men för ett år sedan stängdes salongen och scenen släcktes ned. Därför bestämde sig GöteborgsOperans Danskompani för att erbjuda scenkonst i minsta möjliga format: en dansare och en åskådare, ensamma i ett rum på säkert avstånd från varandra.  

Medverkande 
Dansare + åskådare: 
Ingeborg  Zackariassen – Madelene Isaksson 
Christoph von Riedemann – Monika Luzynska  
Amanda Åkesson – Anna Hogevik Wilske  
Maxime Lachaume – Markus Kern 

Under våren får 31 personer varsin unik upplevelse på GöteborgsOperans lilla scen. Var och en av dansarna har förberett en koreografi eller performance avsedd att framföras en enda gång, för en enda person. Varken dansaren eller åskådaren vet i förväg vem de ska få träffa. 

Dessa 31 möten filmas och du kan se resultatet i ett antal korta filmer. Det här är den sjätte filmen. 

Se One on one avsnitt 6 på Gofilm.se