Hoppa till innehåll

Fritidsorkestrar i Göteborgsregionen

Orkesterfestival i nya Frihamskyrkan

Njut av musik och arkitektur i nya Frihamnskyrkan!

Orkesterfestivalen startar fredag 29 september klockan 18.00 och pågår i två dagar. Tolv fritidsorkestrar med symfonisk och/eller kammarmusikalisk besättning från Västsverige ger tolv konserter. Klassisk musik, salongsmusik, filmmusik och nykomponerad musik står på programmet. Vid festivalen ordnas också seminarier med instruktörer från Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan samt utställning av instrument, tillbehör och instrumentdemonstrationer. För de som önskar ges även tillfälle till rundvandring och visning av kyrkans unika arkitektur, bland annat utformningen av salens läktare i så kallad. ”vingårdssittning”.

Program

Se hela programmet här. Fri entré.

Arrangörer

Orkesterfestivalen arrangeras av Syskonorkestarna i Väst tillsammans med Smyrnaförsamlingen samt med samarbetspartner Kulturens bildningsverksamhet och Eduard Magnus Musikfond, med flera.

Frihamnskyrkan

Frihamnskyrkan är den nya hemvisten för Smyrnaförsamlingen i Göteborg och invigs i mitten av september. Bara några veckor efter kyrkans egen invigning så öppnar man för en stor orkesterfestival och visar därmed på byggnadens mångsidighet och flexibilitet.

Det är lätt att ta sig till frihamnen med flera spårvagnslinjer och busslinjer.