Hoppa till innehåll

Dans

O(SÄKERT) / Of Monsters and Monsters

För andra året i rad arrangeras detta produktionsresidens för utövare inom streetdance-fältet. Det ger koreografer och grupper chansen att skapa en föreställning.

Alexandr Antochvili och Lauri Lohi


O(SÄKERT) – Tema; Psykisk ohälsa/självförtroend
e

Fyra resor. Fyra berättelser om fyra olika individer, var och en som jagar sin dröm inom kulturen som uppfostrat dem. Var och en stöter på nästintill samma hinder, upplever samma osäkerheter och går igenom samma orkaner av drama, falskhet och ångest som nästan alla konstutövare går igenom.

Inom dessa resor kommer publiken även få uppleva olika moment, där de fyra får gå igenom deras första genombrott, första äkta erkännanden och hur de sakta men säkert navigerar sin väg mot att både bygga upp ens självförtroende samt lämna ångest i sina bakspår.

Inkluderande i detta kommer vara scener som involverar familjemedlemmar, kollegor, äkta och falska vänner – hur ens miljö kan antingen lyfta en eller fullständigt sänka ens självkänsla. Psykisk ohälsa är otroligt starkt kopplat med hur social media uppstått – vad är det som man måste jämföra sig med nuförtiden? Orealistiska mål av människor som oftast själva lider av någon typ av psykisk ohälsa eller brist på självförtroende/självkänsla.

Medverkande

Alexandr Antochvili, Hekey Zere, Dennis Boukas


Of Monsters and Monsters

Är en dansföreställning som utforskar manifestationer av skam och hur man kan bli vän med känslan genom att ge den en fysisk form. Genom lekfull och dystopisk world-building ger Anna Poletelis kostymföreställningen möjligheten att animera skam och utforska den, med och genom, street- och klubbdansbaserade rörelser.

Medverkande

Iiro Wuolle, Pontus Linder, Lauri Lohi

Produktion


Koncept och koreografi: Lauri Lohi & the working group
Ljuddesign: Sebastian Kurtén
Kostym: Anna Poleteli

Residenset och turnén genomförs av Stora Teatern, Förvaltningen för kulturutveckling, Vara Konserthus, Vänersborgs Kommun, Vitlycke Centre for Performing Arts och Danscentrum Väst med stöd av Västra Götalands Regionen.