Hoppa till innehåll

World of Handball

World of Handball – Partille Cup 2024

Världens största handbollsturnering äger rum i Göteborg.

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsevent. Årligen gästas evenemanget av 20 000 deltagare från 50 länder fördelat på 1100 lag.

Invigningen

Invigningen kommer återigen att utspela sig i Scandinavium. Med pyroteknik, ljud och ljuseffekter runt omkring kommer du förutom musik och underhållning få njuta av havet av deltagarnas händer när de vajar i takt tillsammans med de marscherande nationslagen i ”The Parade of nations”. Förköp biljett.

World of Handball

Partille Cup handlar om upplevelser och möten med främmande kulturer är invigningen ett viktigt ”statement”. Evenemanget är internationellt till sin natur och mångfalden är en viktig del av evenemangets själ. I kombination med globala intressen som sång och musik blir nyfikenheten större och barriärerna mindre. Mötet mellan spelare resulterar ofta i goda relationer och inte sällan till livslång vänskap.

Spelplatser och entré

Matcherna som spelas under veckan med finaler är gratis. Du kan se dem på Heden Arena, Valhalla IP och Kviberg. Det är endast invigningen på Scandinavium som har biljettköp. Se information om biljettsläpp på hemsidan.

Heden Center

I hjärtat av turneringen, alldeles bredvid det största spelcentrat Heden, ligger Heden Center en stor mötesplats där spelare kan träffa såväl gamla som nya vänner. Här kan de på ett naturligt sätt träffa sina kamrater utanför planen och umgås med såväl deltagare, ledare och publik.

Finaler

Efter en vecka med matcher är det äntligen dags för finalerna. De spelas på Heden Arena med kapacitet för tusentals åskådare. Fri entré.

Anmälan

Anmälan till Partille Cup är öppen.

Foto: Partille Cup

Foto: Rebecka Carrasco

Foto: Partille Cup

Foto: Partille Cup

Foto: Partille Cup

Foto: Partille Cup

Opening Ceremony Foto: Partille Cup