Hoppa till innehåll

Utställning

Sandra Mujinga

Tre meter höga väktare i hoodies och ett svävande hologram i ett mörklagt rum. Göteborgs konstmuseum är som första museum i Sverige stolta att presentera en separatutställning med den kongolesisk-norska konstnären Sandra Mujinga.

Tre meter höga väktare i hoodies och ett svävande hologram i ett mörklagt rum. Göteborgs konstmuseum är som första museum i Sverige stolta att presentera en separatutställning med den kongolesisk-norska konstnären Sandra Mujinga. Arbetandes inom flera olika medier, bland annat skulptur, textil och rörlig bild, behandlar hennes konstnärskap teman som övervakning, synlighet och alternativa verkligheter.

Mystiska karaktärer möter besökaren i Sandra Mujingas konst. Högresta varelser, utan en tydlig identitet och utan några uttalade intentioner. De skulle kunna vara tidresenärer från en annan dimension. Med kopplingar till både science fiction-genren och afrofuturism, undersöker hennes konstnärskap relationen mellan människa, djur och teknologi.

I utställningen visas skulpturgruppen Libwá, Mókó och Nkámá (2019), ett av museets senaste nyförvärv samt verket Flo (2019) som utgörs av ett filmiskt hologram.

Utställningen visas 10 juli – 7 november 2021