Hoppa till innehåll

Höstlovsaktiviteter

Skapadagar på höstlovet

Inspirerande dagar för alla under höstlovet.

Om höstlovets skapardagar

GöteborgsOperans Skapadagar är perfekta tillfällen för dig som är nyfiken på sång, musik, dans och teater att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras, utveckla det du redan kan eller lära dig något nytt. Dagarna innehåller aktiviteter för alla åldrar.

Program

Temat för årets skapardagar är en oddyssé genom operans värld.

Workshop

Återskapa: Alice i underlandet – tebjudningen
31 oktober, workshop för deltagare 9–12 år: klockan 10.00–11.45
31 oktober, workshop för deltagare 13–16 år: klockan 12.00–13.45

Skapa en kortopera

Skapa en kortopera! För ungdomar i samarbete med Christofer Elgh. I den här workshopen kommer du att lyssna, prata och skapa kring Alice i underlandet – Tebjudningen.

Det pratas om hur Alice, Hattmakaren och andra figurer i Alice i Underlandet på olika sätt försöker hålla tiden. Vilka knep använder vi själva för att hålla tiden och hinna till olika platser? Det pratas också om hur språk, puls, tid, text och rytm fungerar tillsammans – i våra liv och i musiken. Tillsammans samlar man på ljud från olika platser, tider och rum för att upptäcka hur de kan låta i form av musik. Deltagarna får gärna ha tillgång till en mobiltelefon, men det är inget krav. I workshopen ingår också att se en repetition.

Workshopen är kostnadsfri, men du behöver boka plats. Anmäl dig genom att mejla till wolfgang.veith@opera.se. Sista anmälningsdag är 24 oktober. Uppge ålder och vilken grupp du önskar delta i. Observera att antalet platser är begränsat.

Föreställning

Återskapa: Alice i underlandet – tebjudningen
3 november, klockan 11.00, 13.00 och 15.00
5 november, klockan 11.00, 13.00 och 15.00

För barn och unga, 6 år och uppåt. Upptäck en ny och spännande värld i denna nyskrivna kortopera av Christofer Elgh. Skapas i samarbete med en grupp ungdomar.

Vandra tillsammans med Alice genom operans olika rum. Gränsen till verkligheten suddas ut och du förs med in i en helt ny värld. ”Att våga vara Alice” i en tid där många mår dåligt av att behöva passa in och ”vara lagom” är bara en aspekt som du kan ta med dig från Lewis Carrolls klassiska, surrealistiska berättelse.

Biljettpris: 50 kronor. Biljettsläpp 27 september.

Föreställning

Hur kan jag säga?
29 oktober, klockan 13.00 och 15.00

Skapakörens sceniska konsert ”Hur kan jag säga” tar avstamp i Karin Boyes dikt med samma titel. Det blir en kärleksfull konsert med musik från olika delar av världen och berättelser som symboliserar hur kärleken kan ta sig olika uttryck och vägar.

GöteborgsOperans Skapakör är en kör för alla över 18 år som är nyfikna på att sjunga och agera tillsammans med andra. Kören har tillsammans med Hanna Brehmer och Tina Glenvik arbetat fram materialet till konserten.

Fri entré med biljett. Max två biljetter per person.
Biljettsläpp 27 september.

En grupp ungdomar på en scen.
Foto: Tilo Stengel