Hoppa till innehåll

Live på Liseberg

Sky High, support: Cirkus Prütz

Cirkus Prütz inleder kvällen på Lilla Scenen för att därefter avslutas med bandet Sky High som i år firar 40 år tillsammans med albumet ”20 från Fyrtio” och åker ut på turné. Den 27 augusti spelar de på Lilla Scenen på Liseberg.

Cirkus Prütz (support)

Konserttid klockan 19.00

Cirkus Prütz på Liseberg. En kombo lika stabil som ketchup och senap, sommar och sol, blues och rock. Det senare är den musikstil de bekänner sig till. Klassisk på många sätt där sådana som ZZ Top, Johnny Winter och Dr Feelgood ägt scenen och där Joe Bonamassa nu breddar publiken. Joe hyllade Cirkusens förra platta “White jazz – Black magic” som en av 2019 års allra bästa bluesrockplattor, som enda svenska band på hans lista. Senaste plattan “Blues Revolution” kom så sent som i maj detta år. På den tar Cirkus Prütz sin musik ett steg längre och tittar både tillbaka och framåt. Lite som om ZZ – Top var på roadtrip i Småland tillsammans med Queens Of The Stone age. 

Sky High

Konserttid klockan 21.00

Bandet Sky High startade på punkklubben Errols i Göteborg på senhösten -78 och fick sitt första genombrott genom liveprogrammet ”Tonkraft” i Sveriges Radios P3 1979. 1988 framträdde de under den stora Jazz & Heritage Festival i New Orleans. Bandet blev inbjudna av Chuck Berry och hans management efter att de rest som support till rocklegendaren i Norden. I år firar bandet 40 år tillsammans med albumet ”20 från Fyrtio” och åker på turné.