Hoppa till innehåll

Julkonsert

Helen Sjöholm & Anna Stadling – Snö och marschaller

Helen Sjöholm & Anna Stadling släpper gemensamt album och åker ut på julturné.

Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular. Nu står det klart att duon åker ut på en efterlängtad julturné 2022 och släpper ett helt nytt album – “Snö & marschaller”.

 – Det här känns väldigt speciellt för oss. Att få sammanstråla och sjunga ihop efter 40 år som vänner – det är en ynnest, säger Helen och Anna.

Helen Sjöholm och Anna Stadling växte upp i Sundsvall och lärde känna varandra i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Ur musiken växte en stark vänskap fram som följt dem genom alla år – deras karriärer har ibland fört dem åt olika håll, men klangen mellan dem aldrig tystnat.  

Den duo som Helen och Anna skapade som tonåringar har återuppstått i omgångar med flertalet lyckade samarbeten genom åren. Idén om en julturné blev till verklighet år 2018 när de begav sig ut i landet med “Sånger i vintertid” – en konsert som blev älskad av både publik och recensenter.  

Under hösten 2021 fick vi äntligen höra dem tillsammans igen. De släppte singeln “Julen kan hjälpa” och gjorde tre exklusiva spelningar i Visby och Vara. Nu kan vi med glädje berätta att Helen och Anna återvänder med ett gemensamt album som släpps i oktober – där allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material och nya svenska översättningar utlovas.  

Med på scen är även

Jesper Nordenström, klaviatur
Nisse Törnqvist, trummor och slagverk
Johan Lindström, gitarrer
Dan Berglund, bas
Linnea Olsson, cello/sång