Hoppa till innehåll

Göteborgs maritima upplevelsemuseum

Spionera mera på höstlovet

Göteborgs maritima upplevelsecentrum.

Mönstra på som en matros och mönstra av som en tvättäkta spion på höstlovet. Ta tillfället i akt att förfina dina kunskaper som hemlig agent genom att lära dig kommunicera med morsekod i Maritimans spionskola och tillverka din egen kikare i spionverkstaden. Testa sedan dina färdigheter och se om du är en fullfjädrad agent genom att delta i det kluriga spionquizet. Ett fint pris utlovas till alla deltagande agenter!

Följ med på guidningar och sagovandringar bland alla fartyg, experimentera på egen hand i havslabbet och missa inte att besöka utställningen Fragment där du får ta del av saknade pusselbitar från Göteborgs historia, och själv prova på att vara arkeolog. Höstlovskul på Maritiman är verkligen fyllt till bredden med aktiviteter för både pysselsugna spioner och vetgiriga matroser – och givetvis kommer barnens bästisar Virvelina och Tim att vara på plats under dagarna för att inspirera, influera och pyssla! 

Kika gärna på dagsprogrammet för att navigera rätt under ditt höstlovsbesök. Flytvästar till alla barn finns att låna ombord, och kafé Matrosen står redo för att stilla hungern hos alla hårt arbetande matroser, hemliga agenter och utforskande arkeologer. 

Öppet varje dag mellan 29 oktober–6 november klockan 11.00–16.00. Stänger därefter för säsongen.

Maritiman hälsar välkommen till sjöss för en stund!

Höstlov ombord

Höstlov ombord Foto: Maritimans arkiv

Fragment Foto: Tim Vikman