Hoppa till innehåll

Konsert

Stiftelsen och Takida

Sommaren 2023 ger sig två av landets största och mest framgångsrika band ut på en gemensam stor turné och i augusti kommer de till Göteborg.

När de två banden var ute på en gemensam sommarturné 2017 slog man det dåvarande publikrekordet i Dalhalla med 5653 fans i publiken. Sammanlagt blir det nu åtta stora stopp runt om i Sverige, bland annat Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Takida

Bandet bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom hitlåten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor. Under våren 2023 åker Takida på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen

När barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till elva stycken Platina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Support tillkommer, vilka det blir avslöjas senare.